12. märts 2013

Eluaseme soetamisest

Korrastan siin arvuti taga vaikselt oma eelarvet ning plaanin võimalike asjade soetamist sellesse aastasse. Igakuine planeerimine veeretas vaikselt mõttetera oma kodule.
Aastad on mõõdunud. Ma olen suureks kasvanud ja hakanud mõtlema oma eluaseme soetamist. Justament. Ainult mõtted. Reaalsusest ja teostusest ma ei räägi. Korraks hakkasin pelgama, et kuna see äri on ikka nii kallis ja kõik vähegi võimalikud asjad on maksustatud siis äkki ka kodu soetamise plaanid. Siiski, võtsin city24 lahti. Otsin sealt kiirelt välja ühe keskmise korteri nagu ükspäev oli delfis juttu. Okei, korter mida ma vaatasin oli kahe toaline. Noh lõõme arvud sisse ja vaatame palju see lõbu läheks maksma. MIDAAAAAA! Alustuseks, et ma võiks hakata mõtlema korteri ostu peale peaksin koguma 20% sissemaksu. Nonii. Kiire arvutus äsja planeeritud eelarve põhjal, et heal juhul suudaksin selle raha kokku kraapida 15 aasta jooksul. Joppenpuhhen. Ma saan kiidetud keskmist palka, kuid jooksvad kulud on piisavalt suured kindlustamaks 15 aastast korteri 20% sissemaksu kogumist. Ma ei ole laristaja ja suur kulutaja. Pigem üritan ikka säästa.
Selline vaatenurk paneb mõtlema mitmele-mitmele asjale. Näiteks kui ma saangi selle raha 15 aasta jooksul siis vaadatakse pangast targa näoga otsa ja ei anta laenu enam 30 aasta peale. Kuna surm võib äkki ennem tulla. Näiteks kui ma kannan oma riided ribadeks ja hakkan ainult jahu sõõma (need võlts vorstid, piimad juustud jne) saaks äkki 10 aasta peale. Näiteks kui kuri on neil inimestel elu kes minust vähem palka saavad. Ja kasvatavad lapsi.

John Denver - Take Me Home Country Roads

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

Populaarsed