31. jaanuar 2022

Ära siis boonust unusta

Täna, 31 jaanuar saab üks aasta täis ja homme algab uus aasta kui vaadata lojaalsus programmide kalendrit. Ehk kõikide poppide (Grossi poel oli teine tsükkel) eelmise aasta boonus punktid aeguvad iga aasta Jaanuari lõpus. Sisuliselt ja tehniliselt pole see "õigustatud" aga kui on vaja tarbijalt raha koorida siis tundub loogiline. Niisiis, kui te olete selle posti läbi lugenud jookse oma lemmar ketid läbi ja pange punktid huugama. Sest homme neid enam pole.

Õnneks poodide tublid teenindajad sõendavad meelde tuletada: "ahoi kunde, punkti aeguvad, kasutame?". Ma olen seda memo kaks korda saatnud ja tänane oli selline omamoodi armsalt eriline. Tegin oma igaõhust shoppingut ja olin maksmas kui ühtäkki nagu ingel ilmus teenindaja ning sirutas kärmelt käe makse terminali poole. "Boonuspunktid tuleb ära kasutada" ütles ta meeldivalt ähma täis olles. Ma pidin kiirelt selgitama: "No problemo, mul eelmise aasta omad kasutatud." Teenindaja oli kergelt hämmingus ning sõnas "Te olete vist tubli selveri külastaja" kui oli näinud mu skoori. Mõnes mõttes loogiline miks ta seda ütles. Ma vastasin loomulikult jah, et selver mu peamine kett. Teenindaja ikkagi oli õnnelik oma pääste missiooni üle ja lausas "Ega jah. Igaks juhuks ikka hoiatada muidu võetakse veel ära". Viis plus ma ütleks. Mulle selline christmas spirit meeldib. Loomulikult peame siin kriisi aeg kapitalistide vastu ühiselt sõdima.

Eraldi teemaks saab olla, et miks ma Selveri püsikunde olen. Näiteks võib vaielda ja argumenteerida, et Prismas odavamad hinnad. Igapäeva kaupade jaoks see on vale reaalsus. Jah, kui väga tuunida siis poest y saad saia, poest x leiva jne. Aga nende poodide vaheline seiklemise kulu? Kaotab väärtuse. Ma miski hetk piimaga tegin seda kui selveris maksis 53 senti ja Coopis 45 senti ja seda ka ainult sellepärast, et ma nad jäid koduteele ja ei pidanud eraldi higistama.

Aga selver ikkagi? Ma olen seda siin kusagil juba rääkinud. LHV partner kaart toob topelt punktid ehk 1 sendi asemel 2. Ja on ikka kerge vahe kui kuulõpus on 5 euro asemel 10 rubla punkte. 

 

LORDE Song - Push (Feeling Good on a Wednesday)

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

Populaarsed