21. oktoober 2021

Ma olen isekas

Kui ma töö juures lõunatan siis üritan võimalikult "produktiivne" olla. Siin võiks kohe välja lugeda, et läppar nina ees, klaviatuur saiapuru täis ning tähtsa näoga meilidele vastamas. Ei. Kõikide suitsupauside mõte on ennast ühelt teemalt teise lülitada. Minul on see nii ka lõunaga. Obviously järgmine asi - kui tööd ei tee - matsutamise aeg siis raudselt Fb, insta, tik-tok skroll. Ka seda üldse mitte. Raamatud on teema, kuna meil tööjuures on siuke pisike raamatukogu ja paras ports raamatuid on lugemisväärsed. Noh, ja praeguses elu-etapis on lõuna aeg kus ma saan analoogi meediat tarbida. St raamatuid lugeda. Miski aeg toimus tihe lugemine kui tööle ja koju sõitsin. Praegu mitte.

Järjekordselt leidsin ühe asjaliku raamatu koomiks Dilberti autorilt. Pole selline tavaline "eneseabi" raamat vaid pigem autor jutustab oma elulugu ja suhtumist. Natuke sarnane nagu ma siin vahel teen. Kirjatükk on hea - räägib täpselt nii nagu elu on ja natuke tuttavas Dilberti võtmes. Palju sealt õppida on (kui üldse). Siin mu suu jääb lukku. Kuna ma ei tea, ausalt. See on iga indiviidi otsustada. Enda jaoks ma saan sealt selliseid häid meeldetuletavaid elutõdesid. Ja üks parim neist oli "ole isekas". Mitte halvas, vaid heas mõttes. Nüanss mille autor välja tõi ning mis mulle meeldis: "ole isekas ja selle asemel, et kiirtoitu sisselahmida kuna sul aeg kulus kolleegi aitamisele töö ülessannete täitmiseks, võta see aeg endale ning naudi lõunsaõõki". Läheb sellepostiga kokku :D Aga jah, raamatut lugedes saab paremini aimu mida see isekaks olemine tähendab. Mulle igatahes meeldib ja Scott tundub mõttekaaslane.


Väike hint mu über digitaalsest järjehoidjast, kuna ma laenutan ainult raamatut söögi ajaks ja ülejäänud aja istub raamaturiiuulis (et ikka teised ka lugeda saaks):


How this black magic works, you ask? Võta oma lemmik Slack (MS Teams wat) lahti, tee pilti ja Threadi alla hakka postitama lehekülje numbreid kus lõpetasid :D

Boris Brejcha - Purple Noise

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

Populaarsed